22. listopadu 2021
Rona Jankovičová

Jaké výhody vidí KINDRED v darování své vyřazené techniky?

Společnost KINDRED propojuje data a technologie, zaměřuje se na vývoj softwarových systémů a datovou expertízu. Navrhují řešení digitální transformace marketingového businessu jak pro nadnárodní korporace, tak i pro lokální klienty. Právě proto mají s Česko.Digital společných mnoho témat, jako například zlepšování vize budoucnosti pomocí technologií a hledání inovativních řešení. S dávkou solidarity a empatie vidí KINDRED v darování své vyřazené techniky pro projekt Učíme online několik výhod – i pro jejich společnost.

Jak jste se o Sbírce počítačů organizované v rámci projektu Učíme Online dozvěděli?

O projektu nás informovala naše kolegyně Kristýna Turner, která pro vaši organizaci pracuje jako dobrovolník. (Kristýna působí v Česko.Digital na pozici marketingového koordinátora).

Proč jste se do Sbírky počítačů rozhodli zapojit a techniku darovat? 

Rádi podpoříme vzdělávání dětí a když se naskytla možnost pomoci, neváhali jsme. Jsme si vědomi toho, že ne každé dítě/student má, z různých důvodů, přístup k potřebné technice, která je pro vzdělávání klíčová. Zvláště v době pandemie Covid-19 se ukázalo, jaký je nedostatek techniky v domácnostech či školách. Společnost KINDRED se vzhledem ke svému zaměření na návrh a vývoj softwarových systémů a správu a rozvoj marketingových platforem bez techniky také neobejde a tak se umíme do takové situace vcítit.

Máte předchozí zkušenosti s darováním techniky? A pokud ano, darujete vyřazenou techniku pravidelně nebo tuto aktivitu plánujete?

Techniku jsme ještě nedarovali. Toto je první příležitost, která se nám naskytla a budeme v tom rádi pokračovat. Věnovali jsme 6 kvalitních notebooků a 4 monitory a věříme, že pomohou v úspěšném zvládání studia.

Co byste chtěli vzkázat ostatním firmám, které nemají zkušenosti s darováním a co byste jim doporučili? 

Jednání s Česko.Digital bylo velmi snadné, byli velmi nápomocni v procesu darování a celkově vše proběhlo hladce a rychle. Někoho obdarovat je obecně příjemný pocit a když je to navíc napojeno na tak důležitou oblast jako je vzdělávání dětí, je to vlastně skvělá investice do budoucnosti. Dalším bonusem je fakt, že darováním techniky, která je plně funkční, ale již nevyhovuje potřebám firmy, se prodlouží její životnost a zamezí se tak zbytečné likvidaci.

Vyřazená technika KINDRED, 6 kvalitních notebooků a 4 monitory putovaly do organizace Romea, která dlouhodobě podporuje romské studenty SŠ, VOŠ a VŠ stipendijním programem. Děkujeme KINDRED za skvělý přístup a za oboustranně přínosnou spolupráci.

Projekt Učíme online vznikl jako aktivita dobrovolníků neziskové organizace Česko.Digital ve spolupráci s American Academy, GUG.cz, Google ČR, Microsoft ČR a dalšími partnery.
Nyní je projekt realizován Národním pedagogickým institutem České republiky (NPI ČR).
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram