Komunikace s rodiči

Komunikace s rodiči

Kategorie: Kurz
Seznam přání Sdílet
Sdílet kurz
Page Link
Sdílejte na sociálních sítí

O kurzu

V několika kapitolách se dotkneme témat správné komunikace, jejími způsoby i pravidly, lehce zabrousíme i do práv a povinností školy a rodičů. Dozvíme se, jaké prostředí pro komunikaci s rodiči ve škole vytvořit a čemu se naopak vyvarovat. V kurzu lektorka nejde do hloubky, zmiňuje příklady a názorně tak popisuje stav, který důvěrně znají jak pedagogové, tak rodiče. Zaposloucháte-li se do výkladu, dojde vám, jak tenká je hranice dobré komunikace, jak je správná komunikace bez emocí mezi učitelem a rodiči důležitá, a také to, že pedagogům i rodičům jde vždy o dobro dítěte. Ne nadarmo je osobní motto lektorky: Pedagog je profese a za dítě je zodpovědný rodič.

V závěrečné části kurzu lektorka odpovídá na dotazy účastníků webináře z řad pedagogů, které se velkou měrou dotýkají nepřímé komunikace s rodiči, zda zasílat či nezasílat domácí práci e-mailem, zda s rodiči komunikovat po pracovní době učitele a jaké komunikační kanály k tomu využívat.

Marika Kropíková je speciální pedagog. Po 25 letech pedagogické činnosti s dětmi na různých typech školy se začala věnovat vzdělávání dospělých. Lektoruje funkční, specializační studia i jednotlivá témata zaměřená na školskou legislativu a speciální pedagogiku. Je soudní znalkyní pro oblast speciální pedagogiky a školství.

Prezentace k dispozici ZDE

Zobrazit více

Co se naučíte?

  • Nahlédnutí do práv a povinností školy a rodičů
  • Vysvětlení různých úhlů pohledu na komunikaci škola – rodič
  • Sdílení dobré praxe
Projekt Učíme online vznikl jako aktivita dobrovolníků neziskové organizace Česko.Digital ve spolupráci s American Academy, GUG.cz, Google ČR, Microsoft ČR a dalšími partnery.
Nyní je projekt realizován Národním pedagogickým institutem České republiky (NPI ČR).
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram